Ondersteuning van het personeel in de gezondheidszorg tijdens de
2019-nCoV Pandemie

Verlaagt het risico op besmetting

logo vhi-samll.jpg

Inleiding:

Tegenwoordig is er in de meeste landen een groeiend personeelstekort onder de gezondheidswerkers. Dit is vaak te wijten aan verworven infecties en de bezorgdheid om besmet te worden. Het tekort aan zorgprofessionals varieert van 10 tot 30%! Het advies van de WHO is om het gebruik van gezichtsmaskers ook na vaccinatie voort te zetten. Dit komt door de onzekerheid over de vaccinatie-effectiviteit en de besmettelijkheid bij A-symptomatische of Presymptomatische patiënten, wat ook een onzichtbaar risico is voor zorgverleners.

25 jaar geleden, in 1996, werd een studie uitgevoerd en gepubliceerd die een belangrijk verschil in gezondheid aantoonde tussen mensen met mondademhaling en neusademhaling. Deze studie* toont onder meer aan dat de verkregen stikstofmonoxide door in te ademen door de neus significant (90%) hoger is dan orale ademhaling. Een onderzoek uitgevoerd door GlaxoSmithKline (GSK-USA), toont aan dat 60% + van de volwassenen problemen heeft met neusademhaling en chronische mondademers worden.

De onderzoeken tonen de voordelen van neusademhaling aan als preventie tegen ziektekiemen in de neusholten en het effect van bio-nasaal stikstofmonoxide (nNO) als eerstelijnspreventie tijdens de Covid19-pandemie. Het onderstreept de waarde van neusademhaling boven orale ademhaling. Echter, in sommige situaties, zoals het gebruik van een medisch gezichtsmasker, (mondkapje) kan neusademhaling moeilijk worden. Op basis van deze feiten heeft Vital Health Inventions met 12 jaar ervaring in ademhalingstechnieken de INO-plus combo ontwikkeld als hulpmiddel om mondademhaling te voorkomen en een gunstige neusademhaling te verbeteren.

De INO-Plus Combo

De functie van de INO-plus is gebaseerd op het belang van "solo" neusademhaling en "niet" mondademhaling. Nasale inhalatie biedt extra bescherming tegen het virus Covid-19/2019-nCoV en verwachte mutaties door gebruik te maken van de filtering en de beschikbaarheid van nasaal stikstofmonoxide / nasal Nitric Oxide (nNO).

nNO wordt geproduceerd door de epitheelcellen in onze neusholten en sinussen, en niet in de mond area. De neusademhaling beschermt ons dus als een eerste verdedigingslinie* en werd over het hoofd gezien, terwijl er ook geen adequate oplossing voor handen was.

Bij gebruik van een enkel of dubbel gelaatsmasker, of zelfs een hoogwaardig FFP2- of FFP3-masker, is er door lekken, geen garantie dat virusvrije lucht wordt ingeademd. Door het gebruik van de INO-plus wordt het ademen via de neus zoveel mogelijk bevorderd, waardoor het risico op infectie wordt verkleind. Dit kan worden bereikt door de INO NasalVent-tube te gebruiken in combinatie met de INO-mondpleister. De INO-plus combo bestaat uit een rekbare mondpleister gecombineerd met een ergonomische neusdilatator. De pleister houdt de mond op een zeer comfortabele manier gesloten, terwijl de neusdilatator (de NasalVent-buis) een vrije en verbeterde neusademhaling verbetert. Bij het gebruik van deze pleister blijft verbale communicatie mogelijk en de NasalVent maakt nasale inademing dominant en veiliger. (Fig.3) De INO-Plus kan worden gebruikt in combinatie met elk type gezichtsmasker.

De INO-Plus combo biedt verschillende voordelen:

  1. Meer effectiviteit in bescherming dankzij veilige neusademhaling doordat de neusholte ziektekiemen filtert en nasale stikstofmonoxide (nNO) Covid-19-virussen aanvalt. (Lees meer: klik hier.

  2. De mond op natuurlijke wijze gesloten houden, waardoor gewone mondademhaling of per ongeluk verkeerde ademhaling wordt vermeden.

  3. Snel (een of twee maanden) bewustzijn creëren om de mond automatisch / natuurlijk gesloten te houden. (Leercurve in de tijd). Daarna wordt alleen de NasalVent gebruikt.

  4. De neusademhaling gemakkelijker maken tijdens het gebruik van een gezichtsmasker en de inademing verbeteren door een grotere luchtdoorgang in de nasale luchtweg. (Verhoogde O2-opname)

  5. Het ziekteverzuim verlagen en de medische zorg verbeteren.

  6. Houdt rekening met de meerderheid (89% zijn vrouwen) voor geschikte maten.

  7. Voldoen aan het advies van de WHO Wereldgezondheidsorganisatie en CDC USA om "ook na vaccinatie een gezichtsmasker te blijven gebruiken".

  8. De INO-plus heet een niet-invasief OTC-apparaat (Over The Counter).

(Fig.1.) Een INO-plus set bestaat uit een (1) set siliconen neusspreiders, 4 verschillende maten voor altijd persoonlijke pasvorm. (Herbruikbaar). 30 voor één maand, Rekbare mondpleisters, huidvriendelijk, niet-irriterend kleefmiddel. Natuurlijk gevoel met gesloten mond. 

(Fig.2.) Plaats eerst de mondpleister en breng daarna de juiste maat NasalVent Neusdilatator in. Gebruik vervolgens het masker zoals gewoonlijk. Door een gecontroleerde neusademhaling blijft de mond zachtjes gesloten, maar verbale communicatie, drinken etc. is nog steeds mogelijk.

(Afb.3.) Gebruiksaanwijzing: 1 . Druk de lippen stevig tegen elkaar. 2 . Plaats de pleister over uw mond zoals afgebeeld. 3 . Ontspan nu de lippen en kaak en de pleister houdt de mond op een zachte manier gesloten. Het rekbare materiaal maakt verbaal praten en drinken nog steeds mogelijk. Bij het ademen blijft de mond gesloten omdat ademen door de neus prioriteit krijgt . 4 . Breng de NasalVent in de neusgaten in voor een optimale neusademhaling. Uitgevoerd  in vier verschillende maten en heeft een gepatenteerde neusvergrendeling in de punt van de neus, waardoor hij gemakkelijk in te brengen is en voor het nodige comfort zorgt.

INO-plus combo, bestaat uit een ergonomische rekbare mondpleister, in combinatie met een siliconen neusdilatator. De mondpleister is wegwerpbaar (eenmalig gebruik) terwijl de NasalVent herbruikbaar is. (wassen en dragen). De pleister is FDA (VS) goedgekeurd en volgens CE norm (Europa) vervaardigd. Het bestaat uit een FDA en EMA sgoedgekeurde siliconen van medische kwaliteit. De INO-Plus "combo" bevat een set van 4 verschillende maten neusdilatoren met opbergdoosje en 30 enkele rekbare mondpleisters. NasalVent-tube en mondpleisters zijn ook als losse producten verkrijgbaar. Patent pending Product (PPP).

De wetenschap achter de INO-Plus Combo

Het gebruik van de INO-plus combo zorgt voor een verbeterde ademhalingsbescherming als gevolg van neusademhaling in plaats van mondademhaling. Neusademhaling zou de nieuwe manier van ademen moeten worden!  Het gebruik van de INO-plus zal resulteren in een positieve bijdrage aan de ademhalingsveiligheid en het risico op infecties in het algemeen verminderen. Het gebruik van de INO-plus geeft een prettig en rustig gevoel doordat de NasalVent-tube zorgt voor een betere ademhaling in combinatie met een natuurlijk gesloten mond. Zelfs bij vrij intensief werk blijft "uitsluitend" neusademhaling mogelijk. Zodra de INO-plus-combinatie is geaccepteerd, worden meer mensen beschermd en zal het het ziekteverzuim verminderen, wat ten goede komt aan alle betrokken partijen.

FDA / EMA / ISO & Technical Product information please download the PDF. 

Informatie over bestellen:

Op dit moment hebben we een doorlooptijd van 3 tot 6 weken.  Uw bestelling, wordt binnen die periode geleverd. Voordat u grotere hoeveelheden bestelt, bieden we proef-verpakkingen van 50 en 100 sets aan om binnen verschillende gezondheidsafdelingen te evalueren. Voor gedetailleerde bestelinformatie kunt u het (download) bestelformulier gebruiken. Klik op "Hier"

​Betaling is mogelijk via PayPal en heeft het PayPal garantiebeleid. Uw aankoop wordt beschermd door PayPal. We accepteren alle gangbare creditcards of directe bankbetalingen.

* References:

Dry mouth is increasing among health-care providers.

https://www.dentistryiq.com/dental-hygiene/infection-control/

Could nasal nitric oxide help to mitigate the severity of COVID-19?

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7200356/

 

Role of epithelial nitric oxide in airway viral infection.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7127628/

 

The role of NO in COVID-19 and potential therapeutic strategies.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7754882/

Inhalation of nasally derived nitric oxide modulates pulmonary function in humans.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8971255/

Breathing Re-Education and Phenotypes of Sleep Apnea: A Review.

file:///C:/Users/HP/Downloads/jcm-10-00471-v2.pdf

Nitric Oxide Inhibits the Replication Cycle of Severe Acute Respiratory Syndrome. Coronavirus

https://jvi.asm.org/content/79/3/1966