Depressie

freedom_from_depression.jpg
21 februari 2018
 
Mensen met een depressieve stoornis, MDD, hebben een verlaagd argininegehalte, blijkt uit een nieuwe studie van de University of Eastern Finland. Arginine is een aminozuur dat het lichaam gebruikt om bijvoorbeeld stikstofmonoxide te produceren. Stikstofmonoxide is op zijn beurt een zenuwstelsel en immuunafweermediator en speelt ook een rol bij de vasculaire regulatie. De wereldwijde arginine-biobeschikbaarheidsverhouding, GABR, is een indicator van de argininespiegels van het lichaam en de verhouding is eerder gebruikt om het vermogen van het lichaam om stikstofmonoxide te produceren te meten. Verminderde biologische beschikbaarheid van arginine is ook bekend als een onafhankelijke risicofactor voor hart- en vaatziekten. (bron: sciencedaily.com)

Stikstofoxide

 

Stikstofmonoxide (NO) is een belangrijk molecuul dat we in ons systeem nodig hebben voor veel functies. De productie van ons Bio-stikstofmonoxide neemt af naarmate we ouder worden en als gevolg van minder enzymen (niet leeftijdsgebonden!).

 

De Humming Mask helpt het NO-niveau te verhogen door gebruik te maken van onze Bio-NO die beschikbaar is in onze sinussen. Door dagelijks vlak voor het slapengaan te gebruiken, kunnen we het masker gebruiken om onze NO te verhogen, wat verschillende depressies zal helpen verminderen. Er zijn ook bewijzen dat zelfs mensen met angst in combinatie met depressie er na verloop van tijd baat bij zullen hebben.

Op deze site leest u meer over de rol van stikstofmonoxide en hoe het Humming Mask u hierbij kan helpen.

Abstract

Van stikstofmonoxide is bekend dat het een belangrijke rol speelt in de pathofysiologie van verschillende aandoeningen van het lichaam. Ondanks zijn zeer korte halfwaardetijd, is het bekend dat stikstofmonoxide verschillende neurotransmittersystemen in het lichaam moduleert en daarom wordt gespeculeerd dat het een imperatieve rol speelt in de pathogenese van neurologische aandoeningen. Dit 'wonder'-molecuul blijkt vaak een' dubbele rol 'te spelen bij veel neurologische aandoeningen van het lichaam. Bewijs heeft zijn prominente rol bij de pathogenese van ernstige depressie aangetoond. Stikstofmonoxide moduleert noradrenaline , serotonine , dopamine, glutamaat, de belangrijkste neurotransmitters die betrokken zijn bij de neurobiologie van ernstige depressie. De modulerende activiteit van stikstofmonoxide van verschillende nieuwe generaties antidepressiva is aangetoond. Klinische studies hebben ook de modulerende activiteit van stikstofmonoxide bevestigd van verschillende antidepressiva, met name die behoren tot de klasse van selectieve serotonineheropnameremmers . In dit overzicht wordt getracht de rol van stikstofmonoxide in de pathofysiologie van depressie te bespreken. Verder is de betrokkenheid van het stikstofmonoxide systeem in het mechanisme van verschillende antidepressiva in detail besproken. Op stikstofmonoxide gebaseerde antidepressiva kunnen de toekomstige geneesmiddelen bij uitstek zijn voor ernstige depressie, vooral bij de behandeling van farmacoresistente depressie.

Bron: sciencedirect.com